Избрани Новини

Община Гърмен стартира в понеделник мегапроект

Осигурени са 1,7 млн.лева за ремонт на улици и пътища

Кметът на Гърмен Минка Капитанова стартира в понеделник мегапроекта за 1.7 милиона лева, осигурени от МС за ремонт на улици и пътища в населени места с разбита инфраструктура, съобщи Инфомрежа.

Подписан е  предварителен договор за изпълнение на строителните дейности с изпълнителя "А-Строй" ЕООД на строителния предприемач Венцислав Амзов. Договорът е подписан в съответствие с разпоредбите в Закона за обществените поръчка, който допуска за законна процедурата, въпреки обжалването в Комисията за защита на конкуренцията от другите участници в конкурса - Обединение „Инфраструктора 2014", съставено от „БКС" ЕООД на Руен Кирев, „Престиж бизнес 93”ООД на Георги Шапков и „Билдинг-компани“ ЕООД на Бисер Узунов, за които се говори, че са приближени до екскмета и кандидат за втори депутатски мандат Ахмед Башев.
 Това е голямата и добра новина, която за броени часове обиколи общината и внесе доза успокоение в създалото се напрежение между жителите на най- големите села Рибново, Дъбница и Дебрен, които са част от заложените ремонтни дейности и на които месеци наред бе втълпявано, че кметът Капитанова ще загуби финансирането.
Финансирането на проекта в размер на 1.7 мил. лева е осигурено с постановление на  предишния МС по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Става въпрос за ремонт на пътища и улици  в селата Рибново, Дебрен, Дъбница, Горно Дряново и други, в които мащабни ремонти не са правени повече от 15 години.
 Изпълнението на проекта бе спряно, след като на 1 август КЗК образува производство по подадената жалба  от останалите участници в процедурата. Заради ненавременно внасяне на съответните такси в КЗК, жалващите се фирми на предприемачите Кирев, Шапков и Узунов забавиха с близо месец процедурата за произнасяне на КЗК по казуса.
Целта е, според запознати общинари,  да бъде изпуснат срокът за подписването на договора за изпълнение, който изтича след няколко дни, а финансирането безвъзвратно загубено.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов