Избрани Новини

Кюстендил- културно откритие за поляците!

Ще се изградят два културни маршрута в Кюстендил

Концепция за изграждането на два културни маршрута в Кюстендил имат полски експерти, които участват в проект „ПОРИВ (подкрепа за равни възможности)", който се реализира от Фондация „Гражданска инициатива за местно развитие", съобщи dariknews.
"Аз съм положително изненадан от богатото културно- историческо наследство на Кюстендил и региона. За мен Кюстендил е културно откритие", каза Гжегош Заяшковски от фондация "Образование за демокрация" във Варшава, Полша. Европейските културни маршрути са най- модерната тенденция за туризъм, паралелно върви процеса и с избиране на Европейска столица на културата, за каквато кандидатстват София и Югозападният регион на България.
"Поляците знаят само Черно море в България, за другите дадености нямат и представа.  Идеята ни е да се свърже България с европейската мрежа от културни маршрути, в момента те са 9 на брой. Идеята на проекта е не да изградим културен маршрут, а да съставим екип от компетентни лица, които да създадат условия за това", коментира Гжегош Заяшковски. Проектът е на стойност 105 711, 16 лв. и приключва през ноември тази година.
Партньори от българска страна са читалище "Братство 1869" и сдружение "ЛАРГО".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов