Избрани Новини

Охрана за Кърналовската борса!

Търговци и купувачи искат сигурност!

Община Петрич спешно ще наеме охранителна фирма, която да осигури реда и спокойствието на производители, търговци и клиенти на зеленчуковата борса край село Кърналово,съобщи standartnews.

Работещите на тържището се оплакват от зачестилите кражби и грабежи в региона. Те плашат с бунт, ако не се вземат веднага необходимите мерки за охраната на обекта. Хората се оплакват, че често крадци прескачат оградата през нощта и отмъкват земеделската им продукция.

Купувачи също се жалват, че ловки роми им вземат портфейлите, докато пазаруват, без да ги усетят. Само преди 3 дни, в петък, нагъл обирджия нападна и ограби търговка от Сандански на зеленчуковата борса. Сигналът за инцидента бе получен около 05:45 часа сутринта. 44-годишната жена заявила, че докато е седяла в кабината на товарен автомобил „Ивеко", паркиран в района на тържището, непознат за нея мъж нахлул вътре, запушил устата й и отнел чантата й. Вътре имало близо 3000 лева, лични документи и мобилен телефон. Полицията издирва дръзкия грабител.

„Най-вероятно ще наемем охранителна фирма, която ще има ангажимент да охранява Националния парк- музей „Самуилова крепост" и борсата край Кърналово. Трябва да се обезпечи сигурността на хората в тържището, за да спрат набезите на крадци и апаши", заявиха от кметството в южния град.

Преди 2 г. производители и търговци протестираха заради хаоса в района на тържището и от нуждата от ремонт. Общината спешно отпусна 50 000 лева за решаването на проблема. „Сега пак сме готови с протест да извоюваме искането си – да има охранители тук", твърдят те.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов