Избрани Новини

Веселин Вучков, ГЕРБ: Дублирането между ДАНС и МВР ще бъде елиминирано

Водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил Кирил Калфин представи кандидати за народни представители за областта

На пресконференция водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендил Кирил Калфин представи кандидати за народни представители от ГЕРБ за областта. "Това са хора с авторитет, с професионална ориентация, с добро име в обществото. Листата ни е балансирана, добре подготвена и хората в нея сме един екип, който ще работи за категорична победа на парламентарните избори. Ние ще се борим за възможно най-много депутатски места, а колко ще бъдат - това ще кажат избирателите", коментира водачът Кирил Калфин

Втори в листата е дупничанинът Емил Гущеров, депутат в 41-то Народно събрание и организационен секретар на ГЕРБ за областта. Общинският лидер на ГЕРБ и зам.-кмет на община Кюстендил Виктор Янев е трети. Следва го Михаела Крумова - адвокат, бивш председател на РИК. Пета е Радослава Чеканска - педадог по професия и бивш зам.-областен управител на Кюстендил. Общинският ръководител на структурата в Сапарева баня Калин Гелев е шести. Следва го Красимир Петров - бивш председател на РИК и настоящ адвокат. Доц. Веселин Вучков - преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски" и бивш зам.-министър на МВР е осмият в листата.

"Кампанията ни ще бъде позитивна. Така както сме я водили винаги, лъжи и демагогия няма да има.В тази посока има други, които го могат. Ние това няма да го правим. Ще покажем какво сме направили и какво смятаме да направим. Ще поискаме доверието на хората и мисля, че те ще ни го дадат, защото това, което сме обещали винаги сме го правили", каза още областният координатор на ГЕРБ Кирил Калфин.

"Искам да благодаря на националното ръководство и на ръководството на ПП ГЕРБ - Кюстендил, че съм част от тази листа. Защото, макар и на осмо място, аз се чувствам свързан с този регион. Баща ми е от село Стоп, майка ми е от с. Сапарево. Аз съм и на трето място в един от Софийските райони - 24 МИР, където е водач Румяна Бъчварова", каза при представянето си доц. Веселин Вучков. Той заяви категорично, че всички обещания и ангажименти, заложени в предизборната програма на ПП ГЕРБ са изпълними. Очаква се тя да бъде представена в четвъртък от председателя на партията Бойко Борисов, зам.-председателя Цветан Цветанов и евродепутата Томислав Дончев. Веселин Вучков допълни, че и той е участвал в писането на програмата - в частта за националната сигурност, вътрешния ред и правосъдието. "Цялата реформа, направена от Бисеров и Йовчев, ще бъде отменена. Реформата в ДАНС, която взриви общественото недоволство, също ще бъде отменена. Законът за МВР, в сила от 1 юли, който е и необезпечен финансово, ще бъде променен, включително и начинът за назначаване на главния секретар. Дублирането на функциите между ДАНС и МВР ще бъде изцяло елиминирано. Като регионален акцент мога да кажа, че абсолютно целият автопарк на пожарните команди в Кюстендилска област може да бъде обновен в рамките на година и половина. Планирано е по европейски проекти, които ние стартирахме, докато бяхме с г-н Цветанов във Вътрешното министерство. Засега това се е случили в някои от пожарните команди на територията на Кюстендилска област. Вторият важен регионален акцент във всички общини е в рамките на 6 месеца да бъдат структурирани доброволчески отряди за справяне с пожарите и природните бедствия", каза още Веселин Вучков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)