Избрани Новини

Кметът открива дългоочаквания турнир „Купите на община Благоевград“

Дългоочакваният международен футболен турнир „Купите на община Благоевград“ започна

Той се провежда за втори път под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и е в чест на легендарния страж на Пирин - Христо Христов „Бараката“. Турнирът е едно от най-значимите събития в Югозапада и започна тази сутрин с двубоя между детските гарнитури на „Цървена Звезда“(Белград) и “Левски“(София). Мачовете са 09:00 часа и 16:00 часа и ще се играят на стадионите „Христо Ботев” и „Портър Парк“. Освен юношите на „Левски“ и „Цървена Звезда“, в турнира ще вземат участие още „Войводина“(Нови Сад), „Арис“(Солун), „Вардар“(Скопие), „Славия“(София) и „Ботев“(Пловдив), ОФК„Пирин“(Благоевград) и „Пирин 2001“(Благоевград).
Футболният празник на младите надежди на Балканите ще бъде открит тържествено от кмета д-р Атанас Камбитов в 20:15 часа на площад „Македония“. Преди това отборите ще участват в парад по улиците на града, който ще започне от Съдебна палата. Организаторите от община Благоевград са предвидили редица изненади за участниците и зрителите, подготвена е и богата културна програма.
Целта на турнира е да насърчи спортсменството и феърплея сред младите футболисти, както и да представи Благоевград като модерна дестинация за спорт и културен туризъм. Турнирът е за деца родени през 2003 г. и 2004 г. , като амбицията на организаторите е през следващата година той да бъде разширен с още две възрасти. Спортното събитие е и част от кандидатурата на община Благоевград за Европейска столица на културата, съвместно със София и Югозападен регион.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов