Избрани Новини

Предстояща сесия на Общински съвет- Кюстендил

ОП "Ученическо хранене" да стопанисва бюфетите на 4 училища

Общинско предприятие "Ученическо хранене" ще стопанисва през новата учебна година бюфетите в 4 училища в община Кюстендил. Помещенията ще им бъдат предоставени безвъзмездно, след решение на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се състои днес, информира dariknews. Става дума за бюфетите в ПМГ, 1- во ОУ, 4- то ОУ и 5- то ОУ. Досега те са били отдавани под наем на частни фирми, а общината не можеше да извършва контрола. Директорите са дали информация, че договорите са изтекли.

"Почивният дом на БДЖ" и семеен хотел искат разрешително за ползване на минерална вода. Докладната ще бъде разгледана на предстоящата сесия. Първата молба е традиционна, тя е от Национална компания "Железопътна инфраструктура" за почивния й дом в Кюстендил. Искането е за денонощен разход на 33, 28 куб. м.
Второто искане за захранване с минерална вода е от семеен хотел на ул. "Демокрация" № 58. Става дума за денонощен разход на 6, 6 куб. м. топла вода.
Дневният ред на сесията днес включва 36 точки. 12 от тях са мотивирани искания от Общински служба Земеделие. Има и едно върнато решение от областния управител, заради допуснати технически грешки, при промяна предназначението на 4 имота.
Съюзът на пенсионерите иска финансова помощ от 200 лв. за преглед на художествената самодейност в пенсионерските клубове. 10 кюстендилци искат подкрепа след здравословни или социални проблеми. 4- ма писатели кандидатстват за финансиране на издаването на последните им книги и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов