Избрани Новини

Преподават китайски език в Югозападния университет

72-ма желаещи да изучават китайски език в Югозападния университет

На официална среща с ръководството на Югозападния университет “Неофит Рилски” пристигнаха представители на Института “Конфуций” в София, съобщава blagoevgrad.eu. На срещата се обсъди възможността за изучаване на китайски език в Югозападния университет, сътрудничество в областта на образованието, българската и китайска култура.

Заявилите желание студенти и граждани да изучават китайски език в Университета вече са 72-ма. Институтът “Конфуций” се ангажира да предостави свои преподаватели по китайски език и учебници по китайски език, написани на български. На този етап от сътрудничеството изучаването на китайски език може да се осъществи или под формата на курс, или под формата на избираема дисциплина, или и двете форми едновременно.

На срещата присъстваха Ректорът на ЮЗУ “Неофит Рилски”-проф. д.н. Иван Мирчев, зам.ректорите- доц. д-р Борислав Юруков и доц. д-р Траян Попкочев, проф. д-р Петър Миланов-началник на отдел “Международни проекти”, както и деканът на Филологическия факултет- доц. д-р Антони Стоилов и зам.-деканът проф. д-р Магдалена Панайотова. От Института “Конфуций” присъстваха проф. Гъ Джъцян- представител на Китайската народна република в института, гл.ас. Антония Цанкова- директор на Института, г-жа Аксиния Колева- главен координатор на Института по учебната дейност и Ляйсан Дун – гост-лектор. “Респектиран съм от философията и начинът на живот в Китай. Радвам се, ако заедно с изучаването на китайския език в Университета получим и перспектива за дълготрайно сътрудничество в областта на образованието и сътрудничеството ни с китайски университети”, заяви Ректорът проф. д.н. Иван Мирчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов