Избрани Новини

Започва рехабилитация на улиците в Дупница

Рехабилитацията обхваща жк “Бистрица”, кв. Южен, “Байкал”, “Спартак”, “Ценеви” и други места в града

Започва рехабилитацията на улиците на Дупница по новия договор, сключен с фирма, която e спечелила процедурата по избор на изпълнител, информира infomreja.

В момента се довършват улиците, заложени в миналогодишния контракт. Старт ще бъде даден с полагане на нов асфалт на ул. “Иван Вазов” при бл. 59, където теренът ще бъде обособен като безплатен паркинг. И в момента мястото се използва за паркиране, но е на ниво земя и жителите в района се оплакват от постоянния прах и кал.

През пролетта жители на района бяха отправили молба на среща с кмета на града инж. Методи Чимев за мерки в този район и възможността за полагане на асфалт и обособяването му като паркинг, което и ще бъде реализирано.

Теренът е 350 квадратни метра, ще бъде за около 25 автомобили, които ще могат да паркират безплатно.

Изготвен е график за рехабилитацията, който обхваща жк “Бистрица”, кв. Южен, “Байкал”, “Спартак”, “Ценеви” и други места в града.

Еластична ограда ще бъде изградена в жк "Елица". 12 метра е отсечката, която се предвижда да бъде изградена от Общината по молба на живеещи в района.

Причината е в улица с голям наклон, като липсва обезопасителна ограда и при хлъзгава настилка, или ако е заледен теренът, шофьорите са изправени пред угрозата да паднат в дълбокото дере на реката.

На още две места в Дупница ще бъдат монтирани такива огради, известни като мантинели. На връзката при "Байкал" ще бъде подменен участък от 16 метра, след като преди време шофьор, бягайки от полицията, успя да го унищожи.

На другото място при остър, необезопасен завой ще бъдат поставени 12 метра ограда. Преди няколко месеца там автомобил летя 30 метра, а пътниците оцеляха по чудо.

Еластичната ограда е дарена безвъзмездно от Агенция "Пътна инфраструктура".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов