Избрани Новини

Празник за търсачите на адреналин на река Струма

Национален събор "Каяк в бързи води 2014" в събота

Пореден празник за търсачите на адреналин в бързите води на река Струма организира Българското каяк общество, съобщи standartnews.

Очаква се стотици любители на гребните спортове да участват в Националния събор „Каяк в бързи води 2014". Събитието ще се проведе навръх Съединението – 6 септември, и на следващия ден. Каякарите от различни градове ще имат възможността да се съберат на едно място и да изкарат два дни заедно по реката. За да се разнообрази програмата, тази година организаторите са заменили състезателната част на слаломното трасе със спускане през определен участък от трасето на р. Струма. Самите спускания няма да са индивидуални, както предишните години.

С цел да се доближи максимално до хобито на любителите на бързите води, елементът с надпреварата ще бъде насочен към отборно спускане от 4 до 5 каяка. Стартът ще е в празничния съботен ден от 11,30 часа при отбивката на първия тунел, а финалът при бързея „2 от 4" при отбивката за „кривия тунел". Ако има желаещи и времето в неделя позволява, ще се даде шанс и на най-малките (фемили дисциплината), които ще премерят сили на импровизираното слаломно трасе в участъка на кемпа. Предвидените за тях плавателни средства са надуваеми двуместни лодки.

През последните години Българското каяк общество организира курсове за обучение, състезания, информационни кампании и изложби, посветени на каяк туризма и дестинациите, които посещават. Има сподвижници във всички краища на България и успява да ги обедини в обща кауза – водните ни богатства да бъдат достъпни и пазени. Сдружението оказва помощ при почти всички бедствия и издирвателни дейности по реките. Непрестанно води дела срещу нерегламентирани или незаконни действия, които унищожават водните ни обекти.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов