Избрани Новини

Село Полена ще избира кмет

Извънреден вот в благоевградското село Полена за кмет ще има на 12-ти октомври

ОИК Симитли се събра на първо извънредно заседание за подготовка и провеждане на частичните избори за кмет на кметство село Полена. На 12- ти октомври жителите на село Полена ще гласуват за кмет. Извънредният вот се наложи, след като управникът Венцислав Валеов напусна поста по лични причини. С указ на президента частичният вот бе насрочен за 12-ти октомври.

За организацията и провеждането на частичния кметски избор в Полена ОИК Симитли започна работа. До 6- ти септември е срокът за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите и коалициите, които ще имат свой кандидат за поста кмет на кметство село Полена. До 7-ми септември ЦИК изпраща в ОИК Симитли списъка на регистрираните и допуснати до участие в изборите партии и коалиции.

От понеделник, 8-ми септември, започва регистрацията на кандидатите, участници в кметския вот в село Полена в ОИК Симитли.

Право на глас за извънредния вот в Полена на 12-ти октомври имат 659 жители в селото. Частичните избори се организират от ОИК в състав, определен за последните редовни местни избори. Председател на ОИК Симитли е Зоя Димитрова, съобщи blagoevgrad.eu.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов