Избрани Новини

Дават над 65 000 лева на талантливи спортисти от общинските училища

Тя предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини в размер на 65 475 лв. за изплащане на стипендии на учениците за постигнати успехи в областта на спорта. Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и с тях ще бъдат осигурени 59 стипендии.
Програмата беше приета през април тази година. Тя предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби, заели призови класирания в национални и международни конкурси, състезания и олимпиади, чрез еднократно финансово подпомагане и едногодишни стипендии, съобщиха от Областна администрация-Благоевград.
Реализирането на предвидените мерки ще позволи ранно откриване и насочване на деца с изявени спортни заложби и създаване на спортен резерв, насърчаване и подпомагане участието и достойното им представяне в състезания от държавния и международния спортен календар, създаване на мотивация и положителна нагласа в децата за системни занимания с физически упражнения и спорт и стимул за постигане на спортни резултати.
През м. юни бяха отпуснати над 137 хил. лв. за учениците от държавните спортни училища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов