Избрани Новини

Празникът на град Съединение е!

Животът

05-09-2014, 08:36

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Народни борби и възстановка на Съединението са част от голямата програма за деня

Днес град Съединение отбелязва своя празник.

Точно в 9,30 часа ще се състои традиционната тържествена сесия на Общинския съвет. От 10,30 часа ще има "Детско утро" на централния площад.

За 15 часа са насрочени Народни борби, които ще се проведат на градския стадион. На тях участват млади момчета от района, има определен и награден фонд.

В 19,30 часа ще се състои панихида, посветена на голямоконарци, които са участници в Съединението. В 20,20 часа ще бъде изнесено знамето на голямоконарската чета от музейната сбирка и ще се проведе литийно шествие на площад "Съединение".

Кулминацията на празника ще бъде в 20,30 часа, когато ще се възпроизведат моменти от Съединението на Княжество България и Източна Румелия преди 129 години.

Именно в село Голямо Конаре, обявено през 1968 година за град Съединение се е случило голямото събитие преди 129 години. Подготвена е пищна заря.

Това е събитие, с което се гордеем от дръзкия подвиг на нашите предци и благодарение на тяхната вяра в идеята и саможертва, България е това, което е днес териториално, коментира кметът на Съединение Георги Руменов.

Вечерта на 5 септември празникът ще продължи с народни хора.

От 9,30 часа на 6 септември ще бъде даден старта на 38-я Международен мемориален маратон, където маратонците ще изминат 22 километра от Съединение до Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов