Избрани Новини

Абланишки самодейци на фестивал в Горно Сахране

Фолклорната група за втори път на етнофестивала

Самодейците от фолклорната група при читалището в хаджидимовското село Абланица за втора поредна година ще бъдат участници в етнофестивала „Културата на моя етнос” в Горно Сахране, община Павел Баня.

Петото издание на проявата ще се проведе през предстоящите почивни дни - 6 и 7 септември.

Участието на самодейците от Абланица е предвидено в програмата за 7 септември.  Миналата година по време на първото им участие в четвъртия фестивал в Горно Сахране самодейната група от Абланица обра всички възможни награди.

Престижното жури присъди на абланишките таланти специалната награда и връчи индивидуални грамоти на всички самодейци поотделно.

Силно впечатлени от представянето на фолклорната група от Абланица, още миналата година, веднага след приключването на четвъртото издание, организаторите отправиха покана за участието на групата и в тазгодишния фестивал, като поемат разходите по пътуването и гостуването в населеното място.

Самодейците признават, че въпреки желанието им да откликнат на всички покани за участие във различните фестивали и събори, се налага да отказват участия заради липса на финанси.

И тази година организатори на двудневния фестивал в Горно Сахране са местното читалище „Светлина1905”, кместството в с. Горно Сахране и Община Павел Баня.

Фестивалът се провежда на открита сцена в центъра на селото, а целта е да се съхрани, развие и поуляризира сред младите поколения фолклорната палитра на различните етноси, живеещи в мирно съжителство у нас, съобщава infomreja.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов