Избрани Новини

25 тежки ПТП през август в Благоевградско

Равносметката- един ранен и 47 ранени

През месец август 2014 год. на територията, обслужвана от ОДМВР - Благоевград, са регистрирани 25 бр. тежки ПТП. В резултат на произшествията един мъж е загинал, а 47 са ранените участници в движението, съобщи fokus.news. 

От началото на годината са регистрирани 187 тежки ПТП с петнадесет убити и 253 ранени. Основните причини за станалите катастрофи са на първо място неспазване на предимство, движение с несъобразена скорост, употреба на алкохол и неправоспособност.

В населените места от началото на годината са регистрирани 103 тежки ПТП с един убит и 124 ранени, а извън населените 84 тежки ПТП със 14 убити и 129 ранени. По вид на ПТП, отново остава видимо да се откроява “блъскане на пешеходец”.

По този вид за месеца са регистрирани 4 тежки ПТП без убити и 4 ранени. Това са ПТП, характерни предимно за населените места. За годината са регистрирани 46 ТПТП с един убит и 50 ранени. Извън населено място, основното по вид ПТП е “сблъскване между МПС”. Регистрирани са 10 тежки ПТП без убити и 27 ранени.

За осемте месеца на годината 57 са тежките ПТП със 7 убити и 52 -ма ранени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов