Избрани Новини

Пътят между селата Струмяни и Илинденци може да рухне!

Хората в селата Струмяни и Илинденци треперят в последните дни заради непрекъснатите валежи

Хората в селата Струмяни и Илинденци треперят в последните дни заради непрекъснатите валежи, които може да „помогнат" шосето между двете селища да рухне. Огромни земни маси заплашват да отнесат целия път, който бе подкопан още през април тази година. Свлачището се активира след интензивните валежи, пише "Стандарт".

Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост. То е единствената връзка между общинския център и Илинденци. Пътната отсечка се използва активно за превозване на мраморни блокове от кариерите, както и от дърводобивните фирми. Състоянието на пътя стряска местните жители, тъй като има опасност от прекъсване на шосето и невъзможност за преминаване по него. Хората се молят дъждовете да спрат, за да не рухне пътят. Комисия под ръководството на кмета на община Струмяни Емил Илиев направи оглед на място и състави констативен протокол.

Цялата документация бе изпратена в Областната управа в Благоевград. Експерти от областната администрация също огледаха опасното място. Документацията бе представена на членовете на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Трябват около 100 000 лева за укрепването на този участък и изграждане на подпорна стена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов