Избрани Новини

Четиримата жители на Сухострел ще гласуват за ток

Кметският наместник Живко Стаменов ще е шофьор на малцината гласоподаватели по изборите

Четиримата жители на симитлийското село Сухострел ще бият общо 60 километра път, за да гласуват с надеждата, че най-сетне селището им ще бъде електрифицирано, информира standartnews. Те ще слязат в общинския център Симитли, за да упражнят своя вот. Кметският наместник на симитлийското село Сухострел Живко Стаменов ще е шофьор на малцината избиратели по изборите за народни представители.

В населеното място никога не е имало ток и малцината селяни живеят на тъмно, светят си с газени лампи, свещи и фенери. То се намира на цели 30 километра от общинския център Симитли и дотам може да се стигне по черен път с високопроходим автомобил.

„Аз съм и доктор, и снабдител, и кмет, и преброител, а на 5 октомври ще съм и шофьор на сухострелци. В селището живеят постоянно трима мъже и една жена", заяви селският управник. Той ще ги превози до града с руски джип, защото само така може да се стигне безпрепятствено в селото. Ще ги закара от тъмното село в тъмната стичка. После ще ги върне обратно в Сухострел. Въпреки че са без електричество, те искат да гласуват с надеждата най-сетне да светне и при тях.

„В 21-ви век живеем, нека следващото правителство пооправи пътя до селото ни, да не гледат само магистрали да строят. И да ни осигури ток, че е срамота да живеем без електричество", твърдят жителите на селището.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов