Избрани Новини

Втори ден "Каяк в бързи води"

Днес се състезават най-малките каякари

Национален събор „Каяк в бързи води“ се провежда втори ден по река Струма, съобщи blagoevgrad.eu. Събитието събра за поредна година десетки любители на екстремните спортове на слаломно трасе в района на Кресненското дефиле.

Както всяка година, каякари от София, Пловдив, Стара Загора, Елхово, Варна и други градове премериха сили в бързеите на река Струма. “За да разнообразим малко програмата, тази година сме заменили състезателната част на слаломното трасе със спускане през определен участък от трасето на р. Струма. Самите спускания няма да са индивидуални както в предишните години. Тази година сме решили да се доближим максимално до хобито, с което се занимаваме, и за това елементът с надпреварата ще бъде насочен към отборно спускане от 4 до 5 каяка”, обясняват организаторите.

След състезанието в събота вечерта продължи с награждаване и парти на открито. Днес се провеждат надпревара между най-малките, които мерят сили в дисциплината „Фемили“ на импровизираното слаломно трасе в участъка на кемпа. Предвидените за тях лодки са надуваемите К2.

Националният събор се организира от Българското каяк общество и привлича все повече ентусиасти, желаещи да усетят тръпката на спускането в бързите води на река Струма. Инициативата цели насърчаване на начинаещите и обмяна на опит между клубовете от страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов