Избрани Новини

Ново кухненско оборудване в социалния патронаж в Г.Делчев

Средствата са от почетния гражданин Фридхелм Ло

Обновен  и с подменено кухненско оборудване е Домашният социален патронаж в Гоце  Делчев, съобщи dariknews. Общо 10 000 евро са вложени в ремонта. Средствата са осигурени от почетния гражданин на Гоце  Делчев Фридхелм Ло и са дарени за тази цел по инициатива на кмета на  община Гоце Делчев Владимир Москов.

С помощта на дарените средства са  подменени кухненските печки, с които досега се приготвяше храната на 200  потребители. Кухненското оборудване в патронажа беше остаряло и  амортизирано, тъй като не е сменяно от десетилетия. След направения  ремонт и обновяване се очаква, че икономичността на новите печки ще бъде  значителна и разходите за ел. енергия ще намалеят драстично.

Домашният  социален патронаж в Гоце Делчев обслужва към момента 200 лица –  възрастни хора и хора с увреждания. От 1 октомври 2014 г. ще продължи и  изхранването на 72 социално слаби лица по проект “Обществена  трапезария”. Ежедневно се приготвят 4 ястия за потребителите на услугата  – обяд, който включва супа, основно ястие и десерт, и вечеря.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов