Избрани Новини

Огромна дупка в ромския квартал в Кюстендил

След проливните дъждове- голяма дупка на улица

Дупка с дълбочина от близо метър и половина се е отворила след проливните дъждове на улица в ромския квартал в Кюстендил, оплакаха се жители на квартала. Те твърдят, че в дупката спокойно може да падне малко дете, съобщава dariknews. 
Жителите на квартала  се оплакаха, че през целия летен сезон след дъждовете се наводнявали цели улици и приземните етажи на домовете им. Засегнатите жилища попадат в регулацията на града и са напълно законни, разказаха още потърпевшите. Те са подавали на няколко пъти сигнали до институциите, но проблемът им останал без решение.

 Жителите на кв."Изток" се опасяват, че при по-големи дъждове, водата ще ги залее. След подаден сигнал за зейналата дупка на средата на улица "Ален мак", на място пристигнаха екипи на "Кюстендилска вода", за да установят каква е причината за аварията.

"Имало е запушване на канализацията, предизвикано от незаконно присъединяване на друга канализация.Тази канализация е заустена около жп линията- от по- голяма тръба се влиза в по- малка и не може да поеме големите количества вода, освен това влизат и боклуци и се запушва.Ние настояваме за съвместна комисия с представители на общинска администрация, проблемът е сериозен, има и незаконно строителство, затова РДНСК също трябва да вземат отношение", заяви главният инженер на "Кюстендилска вода" Владимир Джоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов