Избрани Новини

Заловиха бандата серийни автокрадци в Плевен

Бандата, която подлуди плевенчани през последните седмици, се оказа...малолетна

Само за денонощие служители от ОДМВР – Плевен задържаха трима автокрадци в Плевен. Упорито разследване на криминалистите по линия "Престъпления, свързани с МПС" доведе до разкриване на четири регистрирани кражби на автомобили.

На 7 септември 2014 година в 06.30 часа в полицията е получен сигнал от 69-годишен от село Гривица за изоставен лек автомобил на пътен възел село Гривица - подлез град Никопол. Незабавно са изпратени полицейски служители, които при огледа са установили  "Фолксваген Голф", спрян встрани - вдясно от пътното платно. От автомобила няма липси. След проведените оперативни действия е изяснено, че колата е обект на противозаконно отнемане от град Плевен, паркирана в междублоковото пространство на улица "Неофит Рилски". Установени са извършителите на деянието – двама 13-годишни в съучастие с 12-годишен. И тримата са от Плевен. Малолетните са разпитани от инспектор от детска педагогическа стая и са направили пълни самопризнания.

На 7 септември 2014 година в 10.20 часа в 01 РУП Плевен е получен сигнал от автопатрул за изоставен "Фолксваген-Голф" в слънчогледова нива над местността "Бала Баир" край Плевен. От автомобила няма липси. На място е установено, че колата е собственост на плевенчанин и е обект на противозаконно отнемане. Оперативна информация и извършени процесуално-следствени действия са изяснили, че тримата малолетни на 7 септември 2014 година от паркинг на блок "Спартак" на улица «Георги Кочев» в Плевен са откраднали колата.

В хода на разследването се установило, че тримата са извършили още престъпления. На 7 септември 2014 година около 10:30 часа на първокласен път, вдясно на пътното платно в посока град София, служители на Първо РУП-Плевен са намерили изоставен лек автомобил "Фолксваген-Голф". От извършения оглед не са установиха липси и нанесени щети. Изяснило се е, че колата е собственост и с ползвател 69-годишен от село Гривица. Потърпевшият е обявил автомобила за издирване на 7 септември. "Фолксваген"-ът е върнат на собственика срещу разписка. И при трите престъпления в колите малолетните са прониквали с подправени ключове. Уведомен е прокурор от РП Плевен за престъпление по чл. 346, ал.2, т.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.

В бюлетин на полицията е отразено, че на 5 септември 2014 година около 22.30 часа 41-годишен е  заявил, че за времето от 21 часа до 22 часа от паркинг в ж.к. "Воден" в Плевен е извършена кражба на ползвания от него лек автомобил "Опел Корса". Около 23.50 часа при обход полицейски екип е открил лекия автомобил на главен път над местността "Бала Баир" в посока гр. Русе. Автомобилът е намерен със спукани предна и задна десни гуми и напълно деформирани джанти и свалени стъкла на вратите. Установено е, че извършителите са тримата малолетни. Работата по документиране на престъплението продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов