Избрани Новини

Топ 3 на крадците в столицата

Крими

11-09-2014, 07:50

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Какво сочи статистиката?

Домовите крадци и джебчиите най-често вилнеят в крайните квартали на София и в районите около моловете. Това сочи статистика на столичната полиция.

Общо 17 713 престъпления са извършени в София от началото на годината до края на август. От тях са разкрити 5838, което е 33 процента.

Шефът на СДВР Младен Маринов заяви, че има тенденция към намаляване на регистрираните престъпления. За осемте месеца на м.г. бандитските прояви в София били 18 450 - с близо 740 повече в сравнение с т.г. Спадът е с 3,99% като е най-значим при кражбите на коли и грабежите. Счита се, че е в резултат на анализ на СДВР, след който в районите с най-много престъпни посегателства били пратени повече полицаи.

Най-голям проблем за софиянци остават кражбите - те са 62,4% от всички престъпления.

Интерактивна карта сочи, че апашите и джебчиите действат предимно в кварталите "Младост", "Дружба", "Люлин", "Банишора", "Студентски град", луксозният квартал "Кръстова вада" и около моловете "Сердика" и "София".

Най-много грабежи били извършени в квартал "Дружба" - в карето между булевард "Амстердам" и улиците "Хайделберг" и "Кап. Л. Кондаков". Често бандити нападат, за да задигнат пари и бижута и в района на Централна жп гара, кварталите "Люлин" - 8 и 10, в "Младост 1А", на бул. "Сливница" и в парк "Св. св. Петър и Павел" в "Разсадника".
Най-много престъпления - 2366 били регистрирани в района на Първо РУП - най-голямото в столицата. От тях били разкрити 774. На второ място е Седмо РУП с 2112 нарушения на закона.

От СДВР обявиха още, че в момента в София нямало изявен наркобос. Но пък имало много ръст на наркопрестъпления.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов