Избрани Новини

След четвърт век разруха: Откриват спортен интернат „Пирин“

Спортният интернат "Пирин" в Благоевград отваря врати след продължителен ремонт и пълно обновяване

През последните години той беше затворен заради лошите битови условия, които предлагаше на младите таланти от Пиринско.

54 спортисти ще бъдат настанени в модернизирания интернат. Оформени и обзаведени са 27 двойни стаи, цялата инфраструктура на сградата е обновена в съзвучие със съвременните стандарти за комфорт и функционалност. Подменена е старата дограма с алуминиева. Сменени са вратите, обособени са фоайета с метални пейки на всеки етаж.  27-те стаи разполагат с две единични легла, две бюра, гардероб и самостоятелен санитарен възел. На всеки от трите етажа има стая за подготовка, компютърна зала, офис.  Обособено е перално отделение с пералня и сушилня, а желаещите да се хранят със здравословна храна ще могат да го правят в трапезария, разположена на партерния етаж, съобщават от пресцентъра на общината.

Това е поредният спортен обект, възстановен и пуснат в експлоатация с активните усилия на екипа "Камбитов". Общежитието на спортната база е затворено за ползване от септември 2009 година, като преди в сградата са функционирали само два етажа. Сега ще се използва целият капацитет на съоръжението.

Официалното откриване ще се състои на утре от 17:30 часа от кмета на Благоевград д-р Камбитов, който ще представи напълно обновената сграда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов