Избрани Новини

Вдигат шампионска купа за единия от загиналите миньори в мина "Ораново"

За втора поредна година футболисти и ветерани от село Полена играха приятелски мач в памет на нелепо загиналия Христо Младенов

Младият мъж загуби живота си миналата година при трагичния инцидент в рудник „Ораново”. През юли тонове кална маса погубиха Христо Младенов и четирима негови колеги. Месец след трагедията приятели и близки на Ицо от Полена се събраха на стадиона в селото за приятелска футболна среща в негова памет. Приживе Христо Младенов бе един от най-активните футболни деятели в Полена. „Достоен човек, приятел на футбола и фен на спорт, който заслужава да го помним и почитаме”, казват инициаторите на турнира в памет на Младенов. Миналата година през септември мачът между представителния отбор и ветераните в Полена завърши с равен резултат, информират от пресцентъра на община Симитли. За мача тази година общинският кмет Апостол Апостолов учреди и купа „В памет на Христо Младенов”. Мачът завърши при краен резултат 6:5 за представителния отбор на селото – „Ветрен” Полена. В тима на ветераните се включи и сина на Христо Младенов – Методи. Младото момче бе надерден състезател на Клуба по борба „Левски” София. След трагедията с баща му обаче приключи с борбата и тренировките. Вече е в Полена, за да помага на майка си и малката му сестричка.

Приятелската футболна среща се игра в късен следобед в сряда. Мачът премина през много обрати. В края на първото полувреме тимът на „Ветрен” водеше с 4:0. през второто полувреме ветераните изравниха набързо, като първото точно попадение за ветераните отбеляза Методи Младенов. Набързо след равенството 4:4 от „Ветрен” покачиха резултата на 6:4, а дузпа в последните минути оформи крайното 6:5 за отбора на „Ветрен” Полена. Състезателите от двата тима, както и публиката бяха единодушни, че първата купа „В памет на Христо Младенов” е за сина му Методи. Връчи му я общинският кмет Апостол Апостолов, който има идеята в бъдеще турнирът в памет на Ицо да се разраства с участието и на други отбори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов