Избрани Новини

2 200 престъпления за 9 месеца в Благоевградско, 65 души предупредени преди изборите

В кафе-сладкарницата на ОД на МВР Благоевград се състоя брифинг, на които бяха оповестени предприетите от ОДМВР-Благоевград мерки за опазване на обществения ред и противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите при подготовката и провеждането на предстоящите избори за Народно събрание. Освен това униформените представиха и резултати от дейността и динамиката на противодействие на престъпността.

Отчетът, който бе представен от заместник-директорът и началник "Криминална полиция на полицаите" - Христо Расулков, показа, че от януари до септември в Благоевградско са регистрирани цели 2 220 престъпления. Сред тях преобладават кражбите, които са повече от половината от всички престъпления в областта, а именно 1 247 броя. Друг интересен факт, който бе представен на днешния брифинг бе този, че разкритите престъпления са 912 като на фона на миналогодишните процентът се е покачил.

Най-големият проблем, пред който се изправят полицаите, остават телефонните измами.

Що се отнася до нормалното протичане и организиране на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври от ОД на МВР вече са взети мерки. 65 лица от различни социални групи и професии са предупредени от началото на кампанията. С всеки от тях е разговаряно по отделно като по думите на началникът на „Охранителна полиция” Борис Байраков са предупредени най-много в Благоевград, Разлог и Гоце Делчев.

От полицията не пропуснаха да отбележат, че абсолютно целият състав на полицейското управление в Благоевград ще бъде мобилизиран в деня на изборите.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов