Избрани Новини

Бивш пощаджия на съд за присвоени 137 932 лева

Бившият пощаджия на петричкото село Яково Георги Тилев сяда на подсъдимата скамейка

Бившият пощаджия на петричкото село Яково Георги Тилев сяда на подсъдимата скамейка в Окръжен съд – Благоевград за присвояване на 137 932,12 лева.

Служителят на гише в пощенската станция на селището действал по престъпната схема за прибиране на чужди пари, най-вече на пенсионери, от 2 октомври 2001 г. до 11 февруари 2010 г.

Преди 4 години пенсионерка намери празна сметката си в банката в Петрич и тогава гръмна аферата. Прокуратурата вече внесе обвинителния акт срещу крадливия пощаджия. Според държавното обвинение той е присвоил чужди пари. Средствата му били връчени в качеството му на пощенски служител и поверени да ги пази и управлява, съгласно договор за възложителство между „Български пощи" ЕАД и „Българска пощенска банка" АД, пише "Стандарт". За източването на банковите сметки на съселяните му, както и на жители на съседни села, Тилев извършил и друго престъпление. Пощаджията ползвал фалшиви документи – нареждане-разписки за теглене на парични суми и за закриване на депозити по лични сметки. Правел го от името на различни титуляри, като подписът на „наредител" не е положен от тях. Вземал пари от различни физически лица, за да ги внеесе за депозит, но не го правел. Присвояването е в особено големи размери, категорични са обвинителите, и представлява особено тежък случай. За такова провинение законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)