Избрани Новини

Благоевград и Щип празнуват Европейски ден на сътрудничеството

Гражданите на трансграничните региони споделят положителните ползи от териториалното сътрудничество

На 21 септември всяка година под патронажа на Европейската комисия и Европейския парламент се чества  Европейският ден на сътрудничество, с който се отбелязват постиженията на 20‐годишнoто териториално сътрудничество в Европа, съобщава БНР. В последните две издания в  стотиците местни събития, организирани от териториалните програми за сътрудничество в повече от 30 страни, под мотото "Общите граници ни правят по‐близки" гражданите на трансграничните региони споделят положителните ползи от териториалното сътрудничество.

Тази година на 17 и 18 септември Съвместният Технически Секретариат по ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония организира честване на Европейския ден на сътрудничество в Благоевград и Щип.

Празненствата ще се реализират под патронажа на Министерството на регионалното развитие (Р. България) и Министерството на местното самоуправление (Р. Македония) на 17 септември в град Благоевград и на 18 септември в град Щип.

Събитията ще стартират с откриване на фотоизложби от фотоконкурса "Красотата на  трансграничния регион" от 18 часа във фоайето на община Благоевград и в художествена  галерия "Безистен" в Щип и поп‐рок концерти "Общите граници ни правят по‐близки". В концертите ще вземат участие  Paranormal и After Midnight от Пловдив, TV Rage от Куманово, Визия от Скопие и  Chainsaw Babies от Велинград, които са победители в конкурса за избор на  най‐добра песен от трансграничния регион и ще стартират от 20 часа на площад "Македония"  в Благоевград и малкия градски площад в Щип.

Съвместният технически  секретариат по ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония има удоволствието да покани всички граждани и гости на Благоевград да се присъединят към идеята заедно да се празнуват постиженията на Европейското териториално сътрудничество в нашия  регион на 17 и 18 септември 2014 г. в Благоевград и Щип.

ПРОГРАМА

Европейски Дни на Сътрудничеството,  организирани по ИПП Програма за ТГС България ‐ Македония

17 и 18 септември 2014 г.

Благоевград  (България)

Дата: 17 септември 2014

Изложба  на фотографии от фотоконкурса „Красотата на трансграничншрегион" Продължителност: приблизително  90 минути, стартира в 18,00 часа; Място: сградата на община Благоевград; Тип на  събитието: изложба.

Поп ‐ рок концерт "Общите  граници ни правят поблизки!"

Продължителност: приблизително  90 минути, стартира в 20,00 часа; Място: градски площад „Македония", Благоевград; Тип на събитието: концерт.

Щип (Македония)

Дата: 18 септември 2014

Изложба  на фотографии от фотоконкурса „Красотата на трансграничнш регион" Продължителност: приблизително  90 минути, стартира в 18,00 часа; Място: Галерия „Безистен", Щип; Тип на  събитието: изложба

Поп ‐ рок концерт "Общите  граници ни правят поблизки!"

Продължителност: приблизително  90 минути, стартира в 20,00 часа; Място: малък градски площад, Щип; Тип на  събитието: концерт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов