Избрани Новини

Ремонти след първия учебен звънец

Ремонти след първия учебен звънец ще има в 2 училища в Кюстендилска област

44 училища от областта ще открият новата учебна 2014/ 2015 година на 15 септември. Няма закрити училища на територията на Кюстендилска област.
Очакваният брой на първокласниците е 1 012 , с 12 ученици по-малко в сравнение с предходната 2013/ 2014 година, предаде dariknews.
Според подадената информация от училищата на територията на област Кюстендил, ремонтните дейности след 15 септември ще продължат в две училища от областта: ПГЛП "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил и ОУ "Христо Ботев" - Кюстендил. Ремонтите в тези училища няма да възпрепятстват откриването на предстоящата учебна година и нормалното провеждане на учебния процес.
По предварителни данни от училищата, през учебната 2014/ 2015 година в училищата на област Кюстендил ще работят 45 неправоспособни учители, които са в училища в малки населени места, където няма желаещи да заемат учителска длъжност. Там назначените учители преподават освен по своя предмет и по предмети, по които не са специалисти.
Директорите изпълняват своето задължение да обявяват свободните работни места в инспектората по образованието и в бюрото по труда. Всички свободни работни места са обявени на електронната страница на инспектората по образованието.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)