Избрани Новини

Бивш планински спасител откри намушкан и убит породистия си кон

Той отишъл да прибере коня от нивата, където го вързал сутринта да пасе

Бившият спасител от Планинска спасителна служба - Дупница Йордан Начов от дупнишкото село Бистрица откри мъртъв любимия си кон в собствения си имот в землището на селото. Той отишъл да прибере коня от нивата, където го вързал сутринта да пасе. Изненадата му била голяма, когато открил мъртъв породистия и добре охранен кон с няколко дупки в тялото. Той извикал полиция, пише struma.bg. Вчера дойдоха дупнишки полицаи заедно с ветеринарен лекар и извършиха оглед на трупа, за да установят каква е причината за смъртта на коня. По тялото му има няколко дупки, но криминалистите не открили сачми или гилзи от патрони. Една от версиите, по които работи полицията, е, че конят е намушкан с вилар. Сега Йордан Начов трябва на собствени разноски да закара убитото животно в екарисажа, най-близкият е в гр. Габрово.

Конят вчера все още бе на полето, трупът е започнал да се разлага. Криминалистите от РУП - Дупница търсят извършителя на убийството.

Й. Начов отглежда още няколко коня. В момента бившият спасител работи на разкопките на АМ „Струма” край село Мурсалево. Преди това е било машинист към жп депо Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов