Избрани Новини

Откриха учебната година в детската градина в Джерман

Малчуганите от "Абракс" откриха учебната година в детската градина в Джерман

Със стихотворения и народни танци на детската група "Абракс" бе открита официално новата учебна година в детската градина в Джерман, съобщи infomreja.

В двора на детското заведение освен родители и роднини на децата, гост бе и кметът на Общината инж. Методи Чимев, който бе в компанията на селския управник Ангел Цветков и старши специалистът "Образование" в Общината Тодор Петков.

Директорката на забавачницата Райна Соколова благодари на кмета от името на персонала и родителите на децата за ремонтът, който бе направен през миналия месец.

Двете сгради на детската градина не бяха ремонтирани повече от 20 години, но днес приеха децата напълно обновени. Подменена е цялата дограма, извършен е цялостен вътрешен ремонт на помещенията и санитарните възли, ремонтирани са покривите на яслата и детската градина и други.

Поръчката бе на стойност 33 742,18 лв, а дейностите бяха извършени от “Нел и Ропстрой” ЕООД.

В детската градина в Джерман тази учебна година стартира с 36 деца, но броят им ще се увеличи в следващите дни, заяви Соколова.

"Изключително сме доволни. Все едно сме в напълно нова детска градина. Сега няма да имаме проблеми през зимния период и с отоплението, което досега винаги ни създаваше трудности. Родителите също са изключително благодарни за направеното и доволни", допълни Соколова.

"Още през февруари бяхме заложили необходимите средства в проектобюджета за тази детска и за филиала на 4-а в Дупница, защото те имаха належаща нужда. Доволен съм от направеното. Има още някои неща, които ще направим за детската градина съвсем скоро. Радвам се, че родители също споделиха задоволството си от ремонта. Все пак това е за децата", лаконичен бе инж. Чимев, който подари играчки и люлка на малчуганите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов