Избрани Новини

Цветан Цветанов: Коалиция на ГЕРБ с БСП и ДПС е невъзможна

Това заяви водачът на листата на партията в Благоевград на среща с бизнеса в град Гоце Делчев

Kоалиция на ГЕРБ с БСП и ДПС е невъзможна. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов на среща с бизнеса в град Гоце Делчев. По време на дискусията бе поставен въпросът за липсата на прозрачност в провежданите обществени поръчки в последната година и за възпрепятстването на много фирми да кандидатстват по тях. Цветанов припомни, че докато е бил вътрешен министър е стартирал проектът БОРКОР, който обаче управляващата тройна коалиция в лицето на БСП, ДПС и „Атака“ е стопирала.

„При управлението на ГЕРБ бе създаден електронен модул, който да избегне субективния фактор и дискриминационните критерии за фирмите именно за да няма непрозрачност при подбора на фирмите, когато кандидатстват по закона за обществените поръчки“, посочи Цветан Цветанов. Според него в тази посока е важно да се въведе и електронното управление, което е приоритетно в управленската програма на ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград припомни, че кабинетът „Борисов“ никога не е делял общините. Цветан Цветанов даде за пример община Гоце Делчев, където кметът е от БСП, но са усвоени десетки милиони лева за реконструкция на градския парк, на над 20 улици и на много други обекти. „За ГЕРБ беше важно и продължава да е важно да работи конструктивно с местната власт и затова гарантирам, че както в предишния мандат, така и сега, всички общини, които кандидатстват и имат проектна готовност, ще получават средства“, подчерта Цветанов. Той бе категоричен, че бизнесът се нуждае от стабилност в държавата, за да има прогнозируемост и финансова сигурност. По думите му, това ще доведе и големи инвеститори в държавата, а единствената партия, която може да направи това е ГЕРБ.  Цветанов Цветанов посочи още, че е много важно да се работи по „Енергийна ефективност“, тъй като така ще се създаде работа за малкия и средния бизнес, ще се удължи животът на панелните блокове като се санират и така ще се постигне ефект за всяко домакинство.

Заместник-председателят на ГЕРБ посети в Гоце Делчев и един от най-модерните хлебозаводи в България „Крум Геров“, който е структуроопределящ за региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)