Избрани Новини

Председател, заместник-председател, кмет и шампион прерязаха лентата на спортен интернат "Пирин"

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, Цветан Цветанов и Манфред Вебер прерязаха лентата на ремонтирания спортен комплекс "Пирин"

На официалното откриване присъстваха заместник-председателят на партията и водач на листата за МИР1- Благоевград Цветан Цветанов, Манфред Вебер - председател на Европейската народна партия, евродепутатите Мария Габриел и Ева Паунова, кандидатът за депутат от листата на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, както и представители на общинската и областна управа в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов, заместник- кметовете Христина Шопова и Валери Смиленов, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков и областният управител Димитър Димитров.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, Цветан Цветанов и Манфред Вебер откриха спортния комплекс "Пирин", като заедно прерязаха лентата, след което разгледаха условията за спорт и тренировки в комплекса. Към тях да се присъедини и Бойко Борисов - председател на ПП ГЕРБ.

Заместник-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е човекът, който винаги е помагал и ще помага на България, защото защитава принципите на демокрацията. „Той е отстоявал развитието и обединяването на Европа, той е бил радетел на страната ни, европейките фондове да бъдат пуснати, когато има стабилно правителство. България се нуждае от тези средства за да могат да бъдат подобрявани материалните спортни условия за децата на Благоевград, но и за децата на България, да бъдат правени инфраструктурни проекти, да бъдат усвоявани средства от европейските оперативни програми”, подчерта Цветан Цветанов. „Манфред Вебер изрази убедеността си, че според това, което вижда, че се прави за спорта в Благоевград, се очаква България отново да има много силен национален отбор“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

По думите на Цветанов, местната власт и бизнесът в Благоевград са постигнали добро взаимодействие, за да има изграждане и реализиране на политики за младите хора и талантите на България. „Сигурен съм, че това ще даде възможност на спортната сцена на България да се появи втори Митко Бербатов и талантливи играчи като Петър Михтарски и неговите съотборници, които прославиха страната през лятото на 1994 година", посочи Цветанов.

Припомняме, че спортният интернат "Пирин" в Благоевград отвори врати след продължителен ремонт и пълно обновяване. През последните години той беше затворен заради лошите битови условия, които предлагаше на младите таланти от Пиринско.

54 спортисти ще бъдат настанени в модернизирания интернат. Оформени и обзаведени са 27 двойни стаи, цялата инфраструктура на сградата е обновена в съзвучие със съвременните стандарти за комфорт и функционалност. Подменена е старата дограма с алуминиева. Сменени са вратите, обособени са фоайета с метални пейки на всеки етаж.  27-те стаи разполагат с две единични легла, две бюра, гардероб и самостоятелен санитарен възел. На всеки от трите етажа има стая за подготовка, компютърна зала, офис.  Обособено е перално отделение с пералня и сушилня, а желаещите да се хранят със здравословна храна ще могат да го правят в трапезария, разположена на партерния етаж.

Това е поредният спортен обект, възстановен и пуснат в експлоатация с активните усилия на екипа "Камбитов". Общежитието на спортната база е затворено за ползване от септември 2009 година, като преди в сградата са функционирали само два етажа. Сега ще се използва целият капацитет на съоръжението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов