Избрани Новини

Цветан Цветанов: България се нуждае от силно и стабилно правителство

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов

България се нуждае от силно и стабилно правителство. Това може да стане, когато имаме политическа сила, която е получила обществената подкрепа и има възможност да формира самостоятелно правителство. Ние се стремим за над 121 депутата в следващия парламент, за да можем да отговорим на очакванията на българските граждани. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, при представянето на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-Кюстендил, пред жителите на град Дупница. „Ако правителството не беше взело властта с манипулация и пропаганда на 12 май миналата година, днес България щеше да усвоява средства и по новия финансов програмен период 2014-2020 г.“, посочи Цветанов.

"Когато сме на територията на Дупница, няма как да не говорим за автомагистрала "Струма". Днес трябваше да има финализиране на лотовете, но сроковете са много закъснели. Не се случи, защото никой не осъществяваше контрол. Всеки бяга от отговорност. И ако някой ми каже кой носеше политическата отговорност по време на кабинета „Орешарски“, аз лично ще го поздравя. Нито от Орешарски можем да искаме отговорност, защото той  дори не фигурира в листата им, нито от лидер на ПЕС Станишев, който след Евроизборите благодари на избирателите си, че го пратиха в Брюксел, нито от Лютви Местан", каза още Цветанов. "Искам да ви благодаря, че през май месец, когато бяха Европейските избори, ГЕРБ показа истинската си сила и отново бяхме победители. Те очертаха и перспективата за предсрочните парламентарни избори. Но на 5 октомври трябва да се стремим към по-висока избирателна активност, защото тя ще даде гаранция за силна и просперираща България. На 5 октомври ГЕРБ трябва да има пълно мнозинство, за да може да състави стабилно правителство за България“, призова  Цветан Цветанов.

"Опонентите ни са царе на обещанията, но какво направиха за тази една година? Спряха одобрен проект на Дупница за 44 млн. лв. с оправданието, че няма пари“, припомни водачът на листата на ГЕРБ-Кюстендил Кирил Калфин. Той призова хората да не допускат целувката от Орлов мост между Местан и Станишев да се повтори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)