Избрани Новини

След обяд ни очаква преваляване

НИМХ: В Западна и в Централна България ще има валежи, максималните температури ще са между 19° и 24°

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. В Западна, а около и след обяд и в Централна България ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевици. Над Източна България ще бъде почти без валеж и с временни намаления на облачността. Вятърът ще е от изток-североизток – слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен. Максимални температури 19°-24°, в източните райони до 27°. В София 19-20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за focus-news дежурният синоптик Орлин Лазаров.
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, временно значителна. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 23°-25°, близки температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи и гръмотевици в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от южната четвърт – слаб и умерен. Максимална температура на 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 10°.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)