Избрани Новини

43 първолачета с нови ранички от община Струмяни

Детска глъч изпълни класните стаи, училището в Микрево откри новата учебна година

316 ученика, 43 педагози, от които 3 младши учители, 13 души помощен персонал и 14 деца в подготвителна група бяха посрещнати в празнично украсеното  СОУ „Св. Паисий Хилендарски” на 15 септември.  Стотици родители и гости, ветерани-учители и общественици, между които Емил Илиев, кмет на община Струмяни, зам.кметовете Димитрина Николова и Петя Тасева,секретарят на община Струмяни Иван Секулов, председателят на Общински съвет Кирил Укев и др. изпълниха двора на училището и посрещнаха с аплодисменти знаменната група на училището.
С кратка програма малките първокласници заявиха своето категорично присъствие, а всички бяха поздравени от директора на училището Лиляна Велкова, кмета на общината Емил Илиев и от председателя на общински съвет Кирил Укев.
Училището в Микрево е готово за новата учебна година, а тази година по проект предстои оборудване на модерен компютърен кабинет, обособени са стаи за целодневно обучение, по Национална програма  „ С грижа за всеки ученик” се полагат усилия за изоставащите деца. Професионален екип се грижи за учениците, като към него се присъединиха трима младши учители, единият от които по английски език. Особено развълнувани са дългогодишните учители Нина Спасова и Юлия Янева, които повеждат малките първокласници по трудния път на знанието.
„Имаме съвременни и модерни условия за добър образователен и възпитателен процес. – сподели директорът Лиляна Велкова. – Неслучайно сред завършващите абитуриенти имаме студенти по фармация в Медицински институт София, по Право,  в УННС и много други. – Критерий за едно училище са неговите ученици.”- добави още директорката и поздрави всички с новата  учебната година.
Кметът на общината Емил Илиев подари на всички първокласници ранички, които да напълнят с шестици, като подчерта грижата, която полага общинска администрация за развитието на училището и пълното съдействие за решаването на проблемите на училището, информират от пресцентъра на общината. „За мен като кмет единственото училище в общината е от първостепенна важност. Щастлив съм с неговите постижения са повече от неговите проблеми. Горд съм с успеха на нашите ученици и мечтая за времето да инвестират своите знания в родната община.”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)