Избрани Новини

На новоизградена спортна площадка бе открита новата учебна година в село Баня

Изграждането на Многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня е дейност по проекта на община Разлог „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги”, финансиран от  Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. 

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев бе официален гост на първия учебен ден в село Баня. На тържеството, проведено на новоизградената спортна площадка, той пожела на учителите и учениците от ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ успешна 2014/2015 учебна година и поздрави присъстващите деца, родители и граждани с новата придобивка за селото. С изграждането на площадката в близост до училищната сграда се увеличават изпълнените проекти в село Баня, като част от тях са директно насочени към нови възможности за отдих, спорт и свободно време на открито, информират от пресцентъра на общината.

„Надявам се това модерно и красиво съоръжение,  позволяващо няколко вида спорт, включително на изкуствено осветление, да се опазва и да се ползва дългосрочно от вас - учениците, от голяма част от младежите и изобщо от граждани и гости на село Баня.“ -  каза още кметът инж. Герчев.

Новата площадка за футбол на малки врати и тенис на корт е с размери 20 м. на 40 м. Покритието на спортната площадка е изпълнено от изкуствена тревна настилка, положена върху дренажни слоеве и бетон. Монтирани са осем големи и четири малки прожектори за осветяване на игрището. Оборудването включва врати и мрежи за минифутбол, мрежа  за тенис на корт, ограда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов