Избрани Новини

Започва почистването на подземните речни корита в София

Липсата на канализация е породила наводненията

Реките, които не се виждат от гражданите в София, но съществуват и пораждат заплаха от наводнения, ще бъдат почиствани, това заяви кмета Йорданка Фандъкова. Подземните речни корита не са били чистени от години, акцентира представителят на властта.

Фандъкова обясни, че почистването на речните корита е планово и в момента се работи усилено около този проект. Става ясно, че  от вчера сутринта всички екипи са мобилизирани и заедно с екипите на районните кметове следят нивата на реките и язовирите и реагират на сигнали, допълни още кметът на София.

По думите на Фандъкова след силния дъжд в столичните квартали „Люлин”, „Надежда” , Нови Искър и Мрамор не е имало щети.  Изграждането на канализация в някои от тези райони е приоритет за общината. „За съжаление, липсата на канализация в някои от районите е причина за наводнените мазета ”, обясни Фандъкова.

Язовирите на територията на Столична община се изпускат контролирано и това ще продължи още няколко дни. В момента няма данни за сериозни проблеми. Нивата на реките, на територията на общината, са покачени с между 10 и 50 см, което е в рамките на нормалното”, обобщи Фандъкова във връзка с валежите в София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов