Избрани Новини

Благоевград с волейболен отбор при мъжете

След една година прекъсване Благоевград отново ще има отбор по волейбол

След една година прекъсване Благоевград отново ще има отбор по волейбол, който ще участва в А НВГ при мъжете, информира struma. Отборът ще носи името Академик и ще бъде под шапката на Университетски спортен клуб Академик. Всъщност на практика това е обединение между ВК Благоевград и студентския отбор на ЮЗУ Неофит Рилски. Тимът ще започне от най-ниското ниво в родния волейбол, А Национална волейболна група, като Академик ще попадне в Югозападната група. Треньори на тима ще бъдат Николай Алексов и Васил Тасков.

Припомняме, че преди една година в зала Скаптопара любителите на волейбола в града наблюдаваха изявите на Пирин Хайстер ЛТУ. Клубът обаче вече се подвизава в София, там от където всъщност дойде. До решението за смяната на домакинството се е стигнало заради липсата на средства за поддържане на мъжки отбор в Благоевград. През 2012 година столичният Хайстер Волей – ЛТУ се премести в Благоевград по покана на кмета Атанас Камбитов. Градоначалникът и шефовете на клуба започнаха съвместен проект за популяризирането и развитието на волейбола. Столичният отбор обедини усилия с местния ВК Благоевград, който от няколко години работи с подрастващи.

В проекта се включи и бившият национал Андрей Жеков, който проведе детски кампове и дори участваше в тренировки на местните младежи. За първи път три възрастови групи на местната школа участваха в регионални турнири на федерацията. Клубът пък бе регистриран официално в Благоевград, а вместо Хайстер към името бе добавена фирмата „Йел“. Сега надеждите за професионален волейбол са свързани с УСК Академик, който успешно развива мъжки хандбал и баскетбол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов