Избрани Новини

Оперираха за втори път простреляната жена, все още е на командно дишане

За операцията е бил извикан спешно екип и от Благоевград

Простреляната на животинския пазар в Гоце Делчев Димитрия Асенова от гърменския квартал "Кремиковци" бе оперирана за втори път в МБАЛ "Иван Скендеров". 27-годишната жена все още е на командно дишане, правят й се непрекъснати вливания.

Стрелецът - 82-годишният Благой Докузов, познат в Гоце Делчев като бай Благо Цената, пък бе настанен в психиатричната болница в Благоевград.

Възрастният мъж е с психични отклонения и в съзнанието му са останали спомени, откогато е бил пазач на животинското тържище, гробищния парк и частните градини на хората в местността „Забурдата", пише "Инфомрежа". Психиатрите си обясняват неговата агресивност именно от онова време заради многото посегателства и кражбите, предимно от роми, в бившите охранявани от него обекти.

Той още живял с мисълта, че е пазач и че изпълнява задълженията си като охранител.

Пред къщата на възрастния мъж през днешния ден имаше засилено полицейско присъствие да не би ромите да решат да се саморазправят, но до скандали не се стигна, съобщиха служители на реда в Гоце Делчев.

Младата жена бе простреляна от 82-годишния Благой Докузов, докато се хранела заедно със съпруга си и детето им в семейната каруца, която била паркирана пред дома на Докузов.

Бившият пазач припознал в ромското семейство крадци, взел самоделното си оръжие и открил огън по тях. Куршумът уцелил жената в областта на гърба.

В полицията съпругът на ранената жена и останалите очевидци потвърдили, че именно бай Благо Цената е стрелецът.

След инцидента лекарите в Гоце Делчев извършиха животоспасяваща операция, като отстраниха далака и левия бъбрек на Димитрия Асенова, увредени от куршума, който засегнал и черния й дроб.

Състоянието й остава критично.

Разследващите продължават работа по случая.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов