Избрани Новини

Медицината ни дава по 120 години живот след 2050 година!

Животът

17-09-2014, 10:11

Снимка:

vlkomarov.info

Автор:

Blagoevgrad.Utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красивата страна на еволюцията (снимки)

Еволюция: Хората се превръщат в хамелеони

В резултат половото съзряване ще идва по-късно

Човекът ще еволюира в напълно нов биологичен вид до 2050 година, твърди Кадъл Ласт от института „Глобъл Брейн” в Белгия, цитиран от „Дейли мейл”, предаде БТА. Метаморфозата ще се случи заради новите технологии, поведение и естествения подбор, смята ученият. Сред съществените промени са удължения живот, ще разчитаме на роботи много повече, отколкото сега и ще прекарваме много от времето си във виртуалната реалност.

Това, заедно с напредъка на медицината, ще ни осигури поне 120 години живот средно. Заключенията на белгийския учен се допълват от други негови колеги. Например Кристина Стърбенз смята, че размерът на човешкия мозък ще се увеличи, органите ще имат нужда от повече енергия и време, за да достигнат пълния си потенциал.

В резултат половото съзряване ще идва по-късно, а хората ще се възпроизвеждат по-малко и половите им органи ще намалеят като размер. Някои от прогнозираните промени са вече в ход. Например увеличаването на средната продължителност на живота. Както и възрастта, на която жените в Европа раждат първото си дете - тя вече е 29 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов