Избрани Новини

Община Асеновград първенец по подпомагането на инвитро процедури

Животът

17-09-2014, 16:11

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

По 1500 лева за инвитро за семейства от Съединение

Две двойки ще получат общо 4 хиляди лева, за да сбъднат мечтата си

Още две двойки ще бъдат подпомогнати за осъществяването на инвитро процедури, съобщиха от пресцентъра на Община Асеновград. Помощта ще бъде в размер на 2 000 лева за всяка двойка. Досега за тази година общината е подпомогнала общо 12 двойки с репродуктивни проблеми.

През септември 2012 г. с решение на Общинския съвет се прие Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Асеновград. До този момент по правилника финансово са подпомогнати 31 двойки, а с тези от днешната сесия те стават общо 33.

Резултатът към днешна дата са 4 родени бебета и едно, което е на път. През 2013 г. Фондация "Искам бебе" обяви Асеновград за първенец в България, като общината, която работи най-усилено в подкрепата си към двойките за сбъдване на мечтата им да бъдат родители.

Общината няма финансов лимит за подпомагане на лечение на безплодието. Финансира се не само самата ин витро процедура, а и останалите предхождащи и съпътстващи изследвания. В града се финансират и двойки, на които ФАР не отпуска средства-при жени с изчерпан яйчников резерв и такива, навършили 43 години и двойки, които се нуждаят от донорски материал.

Община Асеновград приема заявления за финансово подпомагане в продължение на 9 месеца, а заседанията на Kомисията са три пъти годишно след всяко тримесечие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов