Избрани Новини

Традиционна среща на униформените със служители на частни охранителни фирми

Крими

18-09-2014, 15:07

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Повод на срещата беше подобряване на взаимодействието в работата между служителите на полицията и частните охранителни фирми

Съвещанието се проведе на 17 септември в сградата на РД „ПБЗН” – В. Търново на ул. „Опълченска” в старата столица. На срещата присъстваха ВПД директора на ОДМВР - В. Търново Стефан Николов, служители от сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция" при ОДМВР - В. Търново и РУ - В. Търново и представители на близо 20 частни охранителни фирми. Повод за срещата беше подобряване на взаимодействието в работата между служителите на ОДМВР – В. Търново и частните охранителни фирми. 
ВПД Директора на ОДМВР – В. Търново Стефан Николов благодари на представителите на частните охранителни фирми за доброто взаимодействие, което всяко година се надгражда и ги запозна накратко с резултатите от работата на областната дирекция за изминалите 8 месеца на годината. Набелязани бяха насоки в работата по повод предстоящите парламентарни избори. Припомнени бяха реда и начина за действие на охранителите при установяване или получаване на сигнал за извършено криминално престъпление или нарушение на обществения ред, както и телефоните за връзка със съответното полицейско управление.
На срещата присъства и Недьо Недев от РД „ПБЗН” – В. Търново, който припомни на частните охранители изискванията по отношение на реда за получаване на лиценз за поддръжка на автоматични известителни инсталации, обучението на служителите и необходимата документация. 
В края на срещата бе планувана втора среща само с фирмите, които извършват охрана на учебни заведения, с цел набелязване на съвместни действия по отношение на пропускателния режим в училищата, недопускане разпространението на наркотични вещества в районите около училищата и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов