Избрани Новини

ГЕРБ настояват да се увеличат парите за профилактика на здравето

Те ще работят средствата за репродуктивно здраве да бъдат увеличени

„Важно е да бъдат увеличени средствата за репродуктивното здраве. Така освен подобряване на здравето на българите, ще бъде преборен и друг наболял проблем за страната – демографската криза“, заяви д-р Даниел Вълчев, национален консултант по гръдна хирургия и кандидат за народен представител от ГЕРБ за старозагорски регион.
„Утвърждаването и разширяването на профилактиката са стабилна основа за доброто здраве. В управленската програма на ГЕРБ за сектор Здраве е заложено въвеждането на нов модел социално-здравни грижи. Той ще позволи на пациентите да контролират заболяванията си чрез достъп до здравни услуги и подходяща терапия в извънболничната помощ“, обясни Вълчев.

Според Д-р Кирил Добрев е време да се акцентира върху профилактиката.
„За да подобрим здравеопазването в България е необходимо да бъде изработена нова система за организация на сектора. Тя трябва да гарантира, че средствата отиват за наистина необходими болнични и извънболнични процедури, че се инвестира в ефективни структури и нови технологии“, каза д-р Кирил Добрев, кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ за 27 МИР и заместник здравен министър от кабинета на Бойко Борисов.
По време на провелата се кръгла маса с лекари, администратори от лечебни заведения, преподаватели в медицински факултети от региона и студенти, бе представена управленската програма на ГЕРБ и предвидените насоки в сектор Здравеопазване.
„Ще следваме препоръките на ЕК и Световната банка, за да вземем най-доброто от европейския опит и да го приложим и при нас. Време е да се акцентира по-голямо внимание върху профилактиката на здравето. Скрининговите изследвания са добра предпоставка за разширяването на обхвата на профилактичните прегледи“, подчерта Добрев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов