Избрани Новини

"Път- за диалог отвъд различията"

Делегация от Брюксел посети Благоевград, обединена под това мото

Делегация  от Брюксел посети Благоевград на път за Истанбул. Обиколката на  осемчленната група е под мотото „Път – за диалог отвъд различията”.  Обединена под името „Йорсала”, групата обикаля Европа, за да създаде  пространство за сближаване на културни, религиозни и етнически различия.

В Благоевград делегация се срещна със зам.-кмета по хуманитарни  дейности Валери Смиленов, съобщават от пресцентъра на администрацията.  На срещата бе обсъден въпросът с действията на Община Благоевград за  разширяване на туризма. "За община Благоевград е важно да се  разпространяват традициите, да се постигнат иновации, да се заложи на  образованието и развитието на града, за да задържим младите хора”, каза  зам.- кметът Валери Смиленов.

Пътешествениците споделиха очарованието си от България и Благоевград. Идеята на групата „Йорсала” е да извърви  пътя от Брюксел до Истанбул – от столицата на Европа през Балканите до  вратите на Изтока. „Вървейки, отваряме сърцето и душата си. Срещали сме  най- различни хора и съдби и вярваме, че хората са добри”, споделят  пътешествениците.

Те допълниха, че целта на инициативата е да насърчи  общуването, да постави мост между различията чрез срещи и разговори.  „Тръгнете с нас”, бе призивът на групата от Брюксел към зам.- кмета  Смиленов, който не изключи  някой ден да опита тази възможност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)