Избрани Новини

Виктор Янев: ГЕРБ е за саниране на всички жилища

Самостоятелно министерство на туризма е сред приоритетите в управленската програма на ПП ГЕРБ

Самостоятелно министерство на туризма, саниране на всички жилищни сгради, като се започне от многофамилните, дуална система в образованието, която ще даде и професионална квалификация на завършващите средно образование, са сред приоритетите в управленската програма на ПП ГЕРБ, каза в ефира на Дарик - Кюстендил третият в листата Виктор Янев, който е от учредителите на партия ГЕРБ в Кюстендил и зам.-кмет по "Хуманитарни дейности" в Община Кюстендил. Той е работил като старши експерт по физическо възпитание и спорт в Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил. Бил е помощник директор по учебно - възпитателна и спортна дейност в СОУ "Васил Левски".
"Ние не обещаваме неща, които не можем да изпълним, а казваме ясно и конкретно какво и как ще направим. Не подценяваме интелигентността на българина, не го подвеждаме с неизпълними обещания. Ние казваме, че ни предстои много работа и много реформи в почти всички сфери. Ние никъде в нашата програма, нито при срещите, които правим с наши избиратели, не сме обещавали нищо, което не е реалистично. Затова ни трябва едно стабилно правителство, което да бъде подкрепено от по-голяма част от обществото", заяви Виктор Янев.
Ключов приоритет за ГЕРБ е и образованието. По отношение на средното образование е заложено въвеждането на дуалната система, която дава възможност за професионално обучение и работа по пътя на обучението. Виктор Янев е в основата на въвеждането на целодневната организация на обучение в началния етап на образованието в кюстендилските училища, в което община Кюстендил бе новатор в България.
"Приоритет на ГЕРБ е и възобновяването на спрените европейски фондове. Ключов приоритет в управленската програма на ГЕРБ е програмата за енергийна ефективност и саниране на всички жилищни сгради. Средствата ще бъдат увеличени и държавата ще финансира дори на 100% ремонтите. Достигайки енергийна ефективност, ще изразходваме по-малко енергия. Хората ще живеят в по-топли и по-уютни домове и ще плащат по-малко. Цялостното обновяване на една жилищна сграда ще намали сметките с до 50 на сто. Тази програма ще доведе и до създаване на нови работни места", коментира Виктор Янев.
На въпрос за плановете за развитието на Кюстендил и региона, Янев отговори: "За да бъда честен с хората ще обещая само, че ще работя усърдно за реализиране на мерките, които вече посочих и то по начин, гарантиращ най-голяма полза за местните жители. Вярвам, че опитът, който имам като представител на местната власт, както и познаването на местните проблеми и потребности ще ми позволят да бъда полезен за Кюстендил и региона. Градът ни има голям потенциал. Тук визирам не само минералната вода, но и богато културно-историческо наследство. На мен ми се иска, когато се каже Кюстендил, една от първите асоциации да бъде СПА и културно-исторически туризъм. В тази връзка, в управленската програма на ГЕРБ е заложено създаването на самостоятелно Министерство на туризма, което да има ангажимента за развитие и промотиране на България, като уникална туристическа дестинация.
Водят се и преговори от г-н Константинов за откриването на завод за елекробуси в Дупница и филиал в Кюстендил, който да произвежда електрообзавеждането на тези автобуси, а така ще бъдат открити  допълнителни работни места".

Кандидатът за депутат от ПП ГЕРБ допълни, че от партията поемат ангажимент за създаването на специален фонд за подпомагане на пострадали от природни бедствия, който ще се финансира от държавния бюджет.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)