Избрани Новини

Засекоха Братя Галеви във Венеция?

Издирваните от Интерпол топ мафиоти Братя Галеви са засечени от службите да влизат по море във Венеция

Пред „Всеки ден" източник от МВР призна, че преди месец лицата на Пламен Галеви Ангел Христов са изникнали сред пасажерите на ферибота от Порос до града на Адриатическо море.

Дуетът, който се стопи през май 2012 г. преди да влезе в затвора с присъди като лидери на организирана престъпна група, посещава поредната си дестинация в опита да се изплъзне на ченгетата. Униформените твърдят, че Галеви следват строга схема по смяна на убежищата си с набор от няколко фалшиви самоличности.

Менте паспортите им позволяват на два или три месеца да търсят нова държава-приемник, така че постоянно да са поне крачка пред своите преследвачи. Мярката е наложителна, ако властелините на Дупница искат да запазят свободата си, отсякоха информаторите ни.

Това е втора визита на Галеви във Венеция . Ченгетата смятат, че в Града на любовта тандемът е бил и в началото на околосветското си пътешествие. Сега, 3 години след бягството си, те отново са яхнали гондолите, за да потърсят помощ от техен стар авер - Мариян Вилицата. Добре дегизирани, двамата влезли на борда на ферибот, собственост на шипинг компания. Предположенията са, че Италия е само междинна спирка на Братя Галеви. Какъв ще е следващият им ход остава загадка.

Спецполицаите обаче са скептични за причината босовете да заложат на компрометиран бандит като Вилицата, който им помагаше с доставка на коли на старо за автокъщите им на входа на Дупница. Аргументът им е, че през 2009 г.

Марио отнесе солидната глоба от 500 000 евро заради дързостта си да отклонява пари от съвместния бизнес с гангстерите покрай колите секънд хенд. До момента Пламен Галеви и Ангел Христов трябва да са навъртели солиден километраж. Най-простата сметка показва, че ако всички държави, в които ги изпратиха медиите от бягството им насам са истина, то бившите барети имат зад гърба си поне 1 милиона километра.

Първо престъпниците изчезнаха с джип към Гърция. От Солун Галеви са се измъкнали с яхта, която за по-малко от седмица ги превозила в ЮАР, където намериха тих пристан в дома на банкерката от кръга „Орион" Веска Меджидиева. Милионерката им осигурила тотален комфорт, „братята" дори разполагали със своя фитнес зала. В интервю пред наши медии Меджидиева, която бе осъдена на 7 г. затвор за кражбата на $5 млн. от Българска промишлена и земеделска банка, побърза да отрече спявката.

След това бегълците от Темида отпрашиха на една ръка разстояние от МВР - в Прага. В чешката столица се нанесоха в апартамент на българското посолство. „Землянката" на партизани №1 от Дупница бе на 500 метра от мисията ни на ул. „Краковска" №6.

След това одисеята им продължава - Дубай, където погостували на Христофорос Аманатидис - Таки, пак Гърция, където наели къща на малкия екзотичен о. Парга, откъдето едва 550 км ги делят от родната Дупница. Явно родината на Омир е и последната дестинация на гангстерите, които търсят ново отечество, вместо да се върнат и лежат в затворническото общежитие на близкото до Дупница с. Самораново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)