Избрани Новини

По-квалифицирани служители ни посрещат в Областна администрация

Заключителна пресконференция за отчитане на резултатите по проект „Подобряване  на административния капацитет на Областна администрация Благоевград чрез повишаване експертния потенциал на служителите за по-висока ефективност на публичните услуги“ се проведе на 17 септември 2014 г. от 10.30 ч. в Конферентната зала на Областна администрация.
Проектът е финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма “Административен капацитет“, приоритетна ос  ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”.
Пресконференцията бе открита от главния секретар на Областна администрация г-жа Дияна Атанасова, която подчерта важността на проекта и очерта добрите резултати от неговото изпълнение.
На пресконференцията присъстваха представители на медиите, служители на Областна администрация и представители на изпълнителите.
Ръководителят на проекта старши експерт Красимира Иванова в презентация представи общата и специфичните цели на проекта, целевите групи, постигнатите резултати и всички изпълнени индикатори по проекта.
В процеса на изпълнението на проекта бяха организирани и проведени 4 модулни обучения в Института по публична администрация, организирани по тематична насоченост за служителите в отделните функционални направления на Областна администрация.

Модул 1 „Регионално развитие“, разработен за служителите от функционално направление регионално развитие, Модул 2 „Правни аспекти на административната дейност“ - за служителите, ангажирани с процесуалното представителство, административния контрол и управлението на държавната собственост, Модул 3 „Финанси и счетоводство“ - за служителите отговарящи за финансово-счетоводната дейност в администрацията и Модул 4 „Ефективно управление“ - за служителите на ръководни и експертни длъжности. Темите на обученията бяха прецизно подбрани, съобразно вменените в длъжностните характеристики служебни задължения на служителите.  Служителите подобриха компетенциите си в областта на стратегическото планиране и управление, прилагането на ГПК и АПК, надградиха уменията си в областта на управлението и оценка на изпълнението, информационната сигурност и управлението на собствеността, подобриха опита си в презентационните си умения и комуникациите си на английски език, изграждането на публичен имидж, управлението на човешките ресурси в администрацията и изготвянето на финансовите отчети на бюджетните предприятия.
Общият брой на темите, включени в отделните модули са 16 а получените от служителите на Областна администрация удостоверения са общо 82 бр.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов