Избрани Новини

Състезател на “Спартак” с 4 златни медала от Световното по канадска борба

Гайдарджиев и Костадинов с по 1 златен и 1 сребърен медал

Състезателят на благоевградския клуб по канадска борба “Спартак” Сашо Андреев направи истински фурор на световното първенство, като спечели четвърти златен медал. След като спечели два златни медала при юношите, той спечели и два при мъжете, и доказа че е абсолютният крал в категория до 75 килограма, информира Е-79.

Създателят на клуб “Спартак” Георги Гайдарджиев този път не успя да се справи на финала на дясна ръка в категория до 60 кг и се задоволи със сребърния медал. Вчера той спечели злато на лява ръка.

Другият хегемон в световната канадска борба и също състезател на благоевградския клуб “Спартак” Красимир Костадинов бе безапелационен на финала на дясна ръка в категория до 100 кг и отново спечели златния медал. На лява ръка Костадинов загуби финала и остана със сребро.

Звездата на Сашо Андреев изгрява в най-подходящия момент. След 4 златни медала от европейското първенство, сега той печели отново 4 първи места и на световното в момент, в който хегемоните в категориите си Гайдарджиев и Костадинов започват да се пропукват.

Равносметката за националния отбор по канадска борба от приключилото световно първенство е 8 златни, 10 сребърни и 3 бронзови медала за България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов