Избрани Новини

С ритуал по поднасяне на венци Благоевградско отбелязва Деня на независимостта

Животът

22-09-2014, 07:51

Снимка:

община Благоевград

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мокри са пътищата в Благоевградско

Напълно обновен е парк "Ловен дом" в Благоевград

Нова изложба подготвят в Благоевград

Независимостта на България е обявена тържествено на 22 септември 1908 година във Велико Търново

На 22 септември от 11.00 часа пред паметната плоча на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя по повод 106 години от обявяване на Независимостта на България. Независимостта на България е обявена тържествено на 22 септември 1908 година във Велико Търново със специален манифест, а княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. С провъзгласяването независимостта на България се издига международният авторитет на страната и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. България става царство и пълноправен участник в международните отношения.

Празничните мероприятия, свързани с отбелязването на 22 септември – Ден на независимостта на Република България ще започнат в 10.30 ч. с тържествено шествие на Духов оркестър Сандански и мажоретен състав от пл. “България” до началото на парковата зона по цялата главна улица “Македония”.

Точно в 11.00 ч. общинска администрация Сандански ще проведе ритуал по поднасяне на венци и тържествено слово пред Паметника на Генерал Тодоров, находящ се в началото на парка.

В 17.00 ч. на площад “Бъгария” ще се състои и празничен концерт, посветен на Националния празник.

106-та годишнина ще бъде отбелязана в Гоце Делчев с полагането на венци и цветя.

Тържеството ще се състои на 22-ри септември 2014 г. /понеделник/ от 12.00 часа пред паметника на загиналите във войните, който се намира на ул. „Александър Стамболийски” в гр. Гоце Делчев.

В отбелязването на Деня на независимостта ще участва ръководството на община Гоце Делчев, както и представители на институции, обществени организации, учебни заведения и граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов