Избрани Новини

Любители на планинското колоездене от страната и чужбина в "Дуел на боговете"

Денивелацията от изходната точка до крайната точка на трасето е 800 метра

Любители на планинското колоездене от страната и чужбина се включиха в първата по рода си надпревара в Пирин по трасето между хижите "Безбог" и "Гоце Делчев" над Добринище. Атрактивното велосъстезание бе под наслов "Дуел на боговете". Денивелацията от изходната точка, разположена на над 2200 метра надморска височина, до крайната точка на трасето с дължина близо шест километра, е 800 метра. Състезанието бе организирано от велоклуба в Добринище, чийто председател е дългогодишният планински спасител Цветан Пчелин.
Подобно състезание по планинско колоездене се прави за първи път в Пирин планина, но ще има и следващи, убеден е той и е благодарен на спонсорите, към които присъедини подкрепата си и Планинската спасителна служба при БЧК. Лифтът между двете хижи велосипедистите използваха безплатно през уикенда. В състезанието по планинско спускане се включиха 25
състезатели, между които четири дами и двама велосипедисти под 18-годишна възраст. Заедно с българите по трудното трасе мериха сили и представители на Англия и Шотландия. За нас всеки, който финишира е победител, каза Добрин Добрев, който заедно с Костадин Милов от обществото "Следим Линията" помагаше на домакините от Добринище, цитиран от БТА. Нашата организация обединява свободни хора, чиято цел е да се популяризират колоезденето, ските, сноуборда и други спортове, свързани с планината и природата. Трасето е доста трудно и уморително по думите му. Това постави на изпитание всички участници. Имаше много спукани гуми, както и леки травми. Най-добрите при мъжете преодоляха дистанцията за около осем минути, на други им бяха необходими по 12 минути и повече, за да стигнат до финала.
Англичанката Уенди Глоувър бе най-бърза между дамите, като постигна време малко под 14 минути, изпреварвайки Анелия Карагьозан.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов