Избрани Новини

Стара Загора почете тържествено 106 години независима България

Българската кауза успява само когато сме обединени, каза в словото си заместник-кметът Сотирова

Стара Загора отбелязва тържествено 106-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Общоградският ритуал започна със запалване на вечния огън и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк”Александър Стамболийски”.

В ритуала участваха заместник -кметът Иванка Сотирова, областният управител на Стара Загора – Димитринка Петрунова, председателят на Общинския съвет – Емил Христов и представители на щаба и почетна гвардейска рота от Втора механизирана Тунджанска бригада.

Да не забравяме никога, че когато България е обединена за своята кауза, когато всички политици загърбват своите личностни и най-вече партийни интереси, българската кауза успява, каза в словото си заместник кметът Иванка Сотирова.

След церемонията в парка започна концерт на Ансамбъл за народни танци и песни „Зорница" при НЧ „Св. Климент Охридски", а по същото време на площада пред сградата на Общината се представи с празнична програма Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

По случай Деня на Независимостта на България, постоянната експозиция на Регионален исторически музей - Стара Загора ще бъде отворена за посетители до 20:00 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов